Previous
Next

HUURPUNTENTELLING

Wilt u weten hoeveel huur u kunt vragen voor uw woning? Laat dan een huurpuntentelling uitvoeren door Hollander Vastgoed.

Wat is een huurpuntentelling?

De huurpuntentelling geeft een indicatie van de kwaliteit van een woning. Dit zogeheten woningwaarderingsstelsel wordt gebaseerd op onderdelen als oppervlakte, voorzieningen en energieprestaties. Aan de hand van de gescoorde punten op deze onderdelen wordt jaarlijks een maximale huurprijs bepaald. Hollander Vastgoedadvies helpt u als onafhankelijke partij bij het opstellen van uw puntentelling. Wij hebben jarenlange ervaring in het opstellen van een puntentelling en beschikken over actuele kennis van wet- en regelgeving.

Bij Hollander Vastgoedadvies maken wij werk van iedere opdracht. U kunt altijd rekenen op een flexibele instelling én een maatwerk aanpak. Zo profiteert u van de ervaring en expertise van een groot bedrijf met de flexibiliteit van een kleine onderneming.

Schakel Hollander Vastgoedadvies in voor huurpuntentelling van uw woning.

Waarom een huurpuntentelling

Voordat u een huurovereenkomst afsluit, is het belangrijk inzicht te hebben in de betreffende huursector van uw te verhuren woning, zodat u de juiste maximale huurprijs kunt berekenen en geschillen kunt voorkomen. Een huurder kan bij twijfel over de hoogte van de huur tot zes maanden na het sluiten van de overeenkomst een onafhankelijk onderzoek laten doen bij de Huurcommissie, waaruit moet blijken of de huurprijs is bepaald conform de geldende wet- en regelgeving. U bent als huurder verantwoordelijk voor het handelen volgens de wet- en regelgeving.

Sinds 1 oktober 2015 vormt de WOZ-waarde van een woning een nog belangrijker deel van de score binnen het woningwaarderingsstelsel. Het kan zijn dat deze veranderde formule van invloed is op de hoogte van de maximaal te vragen huur. Wanneer u een nieuw huurcontract gaat afsluiten, kunt u door middel van een nieuwe huurpuntentelling een meer accurate huur vragen.

Onafhankelijk advies

Overweegt u een woning (na verbouwing) te verhuren en heeft u geen inzicht in wat uw verbouwing u aan extra huur oplevert? Hollander Vastgoedadvies kan samen met u uw woning nalopen en u adviseren over interessante vernieuwingen.
Aan de hand van deze inspectie stellen wij een onafhankelijk adviesrapport op, zodat u kunt zien wat kan worden gedaan om het meeste rendement uit de woning te halen.

Totaalpakket voor huurpuntentelling, oppervlaktemeting én energie-index

De scores van een huurwoning op de energie-index én het verhuurbare vloeroppervlak bepalen samen met de WOZ-waarde de maximale huurprijs. Hollander Vastgoedadvies biedt u als verhuurder een totaalpakket aanbieden met daarin alle benodigde onderdelen. U krijgt dan naast uw energielabel en NEN 2580 meetcertificaat een maatwerk rapportage en een bouwtekening met daarop alle informatie inzichtelijk weergegeven: de scores van huurpunten, oppervlaktes en besparingsmogelijkheden.

Neem direct contact op met Hollander Vastgoedadvies voor uw persoonlijke aanbieding!